Informasjon om gjeldsrådgivning.

Gjeldsrådgivning.org

Velkommen til gjeldsrådgivning.org

 

Hjelp til selvhjelp!

Velkommen til gjeldsrådgivning.org, et nettsted som har som formål gi deg hjelp til selvhjelp til å komme ut av økonomiske problemer. Med det mener vi at vi vil forsøke å gi deg tips og gode råd om hvordan du igjen kan ta kontroll over din egen livssituasjon og privatøkonomi.

 

Ikke la deg skremme av gjeldsofferalliansens advarsler mot private gjeldsrådgivere!

Gjeldsrådgivning er et utskjelt yrke, spesielt av gjeldsofferalliansen som er den mer eller mindre selverklærte organisasjonen til gjeldsofrene. Disse går hardt ut mot nærmest sagt alle private gjeldsrådgivere som om de var styggedommen selv. Vi bak gjeldsrådgivning.org er uenige i denne ensporede kritikken. Riktignok kan noe av kritikken være berettiget men det er helt feil å sette hele bransjen i samme bås. En privat gjeldsrådgiver har dette som yrke, selvfølgelig må denne ta betalt for sine tjenester på lik linje med alle andre tilbydere av tjenester. Det finnes ikke noe umoralsk i å ta betalt for en tjeneste selv om enkelte inntjeningsmodeller private gjeldsrådgivere bruker kan virke noe umoralske.

 

Mange grunner til å være kritisk til gjeldsofferalliansen.

Gjeldsofferalliansen virker å være motstander av alle aktører som tar seg betalt for å hjelpe gjeldsofre. Samtidig er det et krav til å være medlem i organisasjonen til en årlig kostnad av kr 300,-, bare for å få tilgang til de såkalte medlemssidene på organisasjonens nettside. Siden denne informasjonen ikke er offentlig tilgjengelig er det vanskelig å ta stilling til verdien av denne men vi tillater oss allikevel å anta at det meste allerede finnes gratis tilgjengelig på internett. I tilegg til dette mottar organisasjonen betydelige summer i statstøtte fordi den fremstår som en frivillig organisasjon. Ny medlemmer må akseptere vedtektene til organisasjonen til tross for at disse ikke virker å være offentlig tilgjengelig, i hvert fall kan vi ikke finne dem på den offisielle nettsiden. Hva den profilerte lederen i organisasjonen tar ut i lønn til seg kan vi heller ikke finne noe informasjon om. Dette burde absolutt være lett tilgjengelige opplysninger i en frivillig organisasjon som mottar betydelig statsstøtte. Til tross for alt dette er organisasjonen freidige nok til kritisere private rådgivere, i enkelte tilfeller kun fordi de tillater seg å ta betalt for sine tjenester, dog kanskje på en annen måte enn gjeldsofferalliansen.

 

Ikke se på deg selv som et offer!

Som et såkalt gjeldsoffer bør du være kritisk til å la deg fange i gjeldsofferalliansens "stakkarslig skapende" holdninger om at "gjeldofre" er ofre for kynisk kapitalisme som gjør alt de kan for å sette deg i en slik situasjon. Banker, kreditorer og inkassobyråer driver lovlig kommersiell virksomhet på lik linje med butikken på hjørnet. Alle ønsker å tjene penger på deg og meg, det er ikke noe snuskete i det. Isteden for å la deg rive med av stakkarslig gjøringen av gjeldsofre bør du selv aktivt forsøke å gjøre noe med egen situasjon så tidlig som mulig for å snu den negative trenden. Som en aller siste utvei kan en offentlig gjeldsordning være løsningen men dette er langt fra den beste løsningen for de aller fleste.

 

På dette nettstedet vil vi forsøke å gi deg hjelp til selvhjelp slik at du kan komme i gang med å rydde opp i egen privatøkonomi, vi oppfordrer med andre ord til å forsøke å være sin egen gjeldsrådgiver i første omgang. Det er en tung jobb men sannsynligvis helt nødvendig. Lykke til!